bizimsınıf
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

bizimsınıf

bizimsınıff

Anasayfaportal*AramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
bizim sinif son konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
Çarş. Tem. 08, 2009 5:05 pm
C.tesi Tem. 04, 2009 6:12 pm
Cuma Tem. 03, 2009 5:30 pm
Cuma Tem. 03, 2009 5:29 pm
C.tesi Mart 21, 2009 11:18 am
Cuma Mart 20, 2009 11:01 pm
Cuma Mart 20, 2009 8:44 pm
Cuma Mart 20, 2009 8:42 pm
Çarş. Mart 18, 2009 4:13 pm
C.tesi Mart 14, 2009 12:56 am
En iyi yollayıcılar
Alperen
Sakarya Üniversitesi Vote_lcapSakarya Üniversitesi I_voting_barSakarya Üniversitesi Vote_rcap 
hüsn
Sakarya Üniversitesi Vote_lcapSakarya Üniversitesi I_voting_barSakarya Üniversitesi Vote_rcap 
ecm_bal
~~Özge~~
admin
Live_Dead
sessizliksokağı
*tatlı*belam*
SessiZ_FırTına
<<OKULGEZGİNi>&a

Sakarya Üniversitesi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
hüsn
MUDUR YARDIMCISI
MUDUR YARDIMCISI
1 2
hüsn
3 4

Kadın
Yaş : Kayıt tarihi : 19/11/08 Mesaj Sayısı : 756 Nerden : İş/Hobiler : Müzik,fotoğraf çekmek,siyaset,uzay... Lakap :

Sakarya Üniversitesi Vide
MesajKonu: Sakarya Üniversitesi   Sakarya Üniversitesi Icon_minitimeÇarş. Kas. 19, 2008 10:30 pm

TARİHÇE
Kendisine çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Sakarya Üniversitesi’nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturmuştur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir.

3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kurulmuştur.

90 sonrasında kurulan üniversiteler arasında akademik ve teknik altyapısını hızla tamamlayan üniversitemiz idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi almış tek devlet üniversitesi olup lâboratuar, eğitim ve sosyal hizmetler, Internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla bir çok üniversite için örnek oluşturmaktadır.

Misyon ve Vizyon

Misyon;

Evrensel nitelikte bilgi ve teknoloji üreten araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş bir öğretim kültürü oluşturmak ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir.

Vizyon;· Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve Dünyada tanınmış ve ilk sıralarda tercih edilen;
· Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip;
· İlimiz ve bölgemiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapan, üniversite / sanayi / toplum işbirliğini sağlamada öncü;
· Internet üzerinden yürütülen Önlisans / lisans / ve lisansüstü eğitim öğretimi etkin bir şekilde yürüten ve servis sağlayan;
· Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan;
· Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir üniversite olmaktır.

Temel Değerler;

· Atatürk ilkelerine bağlı olmak,
· Kanun ve yönetmeliklere uymak,
· Bilimin evrenselliğine inanmak,
· Yenilikçi olmak,
· Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek,
· Kurum içinde uyum intibak ve dayanışmaya önem vermek,
· Herkesi din, ırk, milliyet, renk, düşünce farklılığı gözetmeksizin sevmek ve saygılı olmak,
· Sürekli mükemmelliği yakalamaya çalışmak,
· Zamanın kıymetini bilmek,
· Özgün araştırmalar yapmak,
· İşimizi sevmek.

Sakarya Üniversitesi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası